Rondvaart: Rondje Tiengemeten

De Hoeksche Vaart - Rondje Tiengemeten
Beleef Tiengemeten eens vanaf het water. We varen met de salonboot Heicondias rondom het natuureiland, wat voor een heel andere natuurbelevenis zorgt.

Tijdens de boottocht word je vergezeld door iemand met kennis van het gebied welke van alles kan vertellen over Tiengemeten. Met een beetje geluk zien we een zeearend! We varen over het Vuile Gat langs de Tiendgorzen en om de westpunt van Tiengemeten heen. Vanaf het water heb je een mooi beeld van eiland en de plek waar het Haringvlietwater Tiengemeten binnenstroomt.

De getijdennatuur is populair bij allerlei steltlopers. De bever heeft deze ruige plek uitgekozen om er zijn imposante burcht te bouwen. Na de westpunt varen we om de oostpunt heen en zetten koers naar de haven van Tiengemeten. Vanaf het water zijn de historisch boerderijen van Tiengemeten prachtig te zien!

Na de boottocht kun je Tiengemeten zelf gaan verkennen. Binnen vijf minuten ben je in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten voor informatie over het natuureiland. Je kunt hier ook fietsen huren. Het Rien Poortvlietmuseum, het Landbouwmuseum, Speelnatuur en horeca zijn vlakbij. Kortom, genoeg ingrediënten voor een fantastische dag.


Rondje Tiengemeten (vertrek uit Nieuwendijk):

13 juli Geannuleerd

27 juli Geannuleerd

06 aug Geannuleerd

10 aug Geannuleerd

19 aug Geannuleerd


  • Tarief € 20,00 per persoon.
  • Een tocht van 2 uur waarbij wij om Tiengemeten heen varen en onder andere de Ventjagersplaat passeren.
  • De Heicondias vertrekt in de haven van Nieuwendijk (Nieuwendijk 1 te Zuid-Beijerland).
  • Bij minder dan 15 aanmeldingen of bij slecht weer kan de boottocht worden geannuleerd.
  • Drinken en kleine versnaperingen zijn aan boord tegen betaling verkrijgbaar.
  • Honden zijn op deze rondvaart niet toegestaan.