Rondvaart: Vroege Vogeltocht

De Hoeksche Vaart - Vroege Vogeltocht
Deze boottocht rond natuureiland Tiengemeten is een must voor iedere vogelliefhebber. Ga vroeg uit de veren en stap aan boord van de gezellige salonboot de Heicondias.

Aan boord word je getrakteerd op een heerlijk lokaal ontbijt. Een vogelkenner van Natuurmonumenten vaart met je mee en vertelt je onderweg alles over het rijke vogelleven in het Haringvliet. Na de vaartocht meren we aan op Tiengemeten en verkennen we vogelparadijs Tiengemeten te voet onder leiding van de gids.

Tiengemeten ligt middenin het Haringvliet, een van de zeearmen van de Zuidwestelijke delta. Een gul driesterrenrestaurant voor honderdduizenden vogels. Zo zou je de delta gerust kunnen noemen. Het gebied biedt voedsel voor steltlopers, meeuwen, eenden, ganzen en andere vogels. Vanaf het water kun je de vogels extra goed zien. Een prachtig gezicht.

Na de vaartocht meren we aan in de haven van Tiengemeten. De gids van Natuurmonumenten neemt je mee voor een wandeltocht van 2,5 uur waarbij je kunt genieten van de natuur en de vele, vele vogels. Er broeden op Tiengemeten bijna 100 soorten.


  • Bovenstaande Rondvaart is op dit moment geannuleerd.